OW 2019 - Muscat d’Alexandrie (maceration, tank) Doft: Underbar doft med nätmelon, aprikos och sultanrussin. Smak: Torr, mineralig med toner av päron. Rund och härlig eftersmak med torkad citron. Dricks gärna samma kväll. Classe 2019 - Syrah, Grenache & Mourvèdre (tank) Doft: Rökig med ton av mogna svarta vinbär. Smak: Mogna jordgubbar, bra med frukt och läskande syra. Sauvé de la Cîterne 2019 - Cinsault, Syrah & Grenache (tank) Doft: Mörk doft med inslag av fuktig grillkol. Smak: Rund smak med inslag mörka bär. Couleurs Réunies 2019 - Blandade druvor (tank) Doft: Blåbär och enbär. Smak: Bra frukt, härliga tanniner med örtighet och inslag av fänkål. Mas Coutelou finner man i Puimisson, en liten by strax norr om Béziers i mellersta Languedoc. Egendomen drivs av Jean-François (Jeff) Coutelou, som med tiden blivit något av en kultpersonlighet i området. Domänen omfattar fjorton hektar med jordmån av kalkblandad lera, varav två hektar är planterade med olivträd och resten med typis
Frank Cornelissen - Etna - Sicilien Munjebel Rosso 2019 251 kr - Nerello Mascalese (tank) Doft: Körsbär, fuktig grillkol med lite lingon och nypon. Smak: Fin munkänsla med dansande tanniner, bra frukt och syra med inslag rökt lingonkompott, grillad rapsskott och flingsalt. Funkar fint att servera dag 2. Belgaren Frank Cornelissen har en bakgrund som vinhandlare i Bryssel. Efter sitt första besök på vulkanen Etnas nordsluttningar år 2000 bestämde han sig för att flytta dit på heltid och odla vin. Valet föll slutligen på Etna efter att Frank hade funderat grundligt över bästa tänkbara oförstörda plats på planeten Jorden att göra storslagna viner. Etna är ett relativt svalt område, vars klimat skiljer sig en hel del från resten av Sicilien. Geologiskt sett handlar det om vulkanisk basalt, lava och sand. De norra dalgångarna på Etna är framförallt kända för sina gamla odlingar av nerello mascalese. Druvsorten ger eleganta och intensiva röda viner med ljusare färg och tanniner som är str
Kommentarer
Skicka en kommentar