Utbudet av naturligt vin blir snabbt större. Snabbaste vägen att hitta rätt bland mängden druvor och gårdar, går genom munnen.
Två extremt bra IPA
Hämta länk
Facebook
X
Pinterest
E-post
Andra appar
-
Två läckra öl som värmer en försommarkväll.
11528 Sierra Nevada Torpedo Extra IPA 26,90
Knäckig fyllig med skön humlekaraktär.
11474 Sigtuna Summer IPA 31,50
Fyllig, aromatisk men endå frisk.
Båda dessa IPA är underbara till våra skaldjur trots sin fyllighet och kraft är dom läckra till räkor, kräftor och krabba - gärna med en tillhörande Cheddar :-)
Frank Cornelissen - Etna - Sicilien Munjebel Rosso 2019 251 kr - Nerello Mascalese (tank) Doft: Körsbär, fuktig grillkol med lite lingon och nypon. Smak: Fin munkänsla med dansande tanniner, bra frukt och syra med inslag rökt lingonkompott, grillad rapsskott och flingsalt. Funkar fint att servera dag 2. Belgaren Frank Cornelissen har en bakgrund som vinhandlare i Bryssel. Efter sitt första besök på vulkanen Etnas nordsluttningar år 2000 bestämde han sig för att flytta dit på heltid och odla vin. Valet föll slutligen på Etna efter att Frank hade funderat grundligt över bästa tänkbara oförstörda plats på planeten Jorden att göra storslagna viner. Etna är ett relativt svalt område, vars klimat skiljer sig en hel del från resten av Sicilien. Geologiskt sett handlar det om vulkanisk basalt, lava och sand. De norra dalgångarna på Etna är framförallt kända för sina gamla odlingar av nerello mascalese. Druvsorten ger eleganta och intensiva röda viner med ljusare färg och tanniner s...
Gérard Schueller et Fils - Husseren-les-Châteaux - Alsace Pinot noir 2014 LNO12 262 kr (fat) Doft: Bassets vingummi (körsbär) och när man täljer i enbärsträ. Smak: Superfrisk Pinot med skönt syra och verkligen som att sticka in huvudet i enbärsbusken med en näve färsk ramslök, men det finns också lingon och sura hallon. Måste drickas innom ngn timma. Redan vid arton års ålder tog Bruno Schueller över ansvaret för den här familjeegendomen som startats av hans far Gérard på 1960-talet, och som drivits med ekologiska metoder (numera certifierade) ända sedan 1970-talet. Gården är baserad i den högt belägna byn Husseren-les-Châteaux, knappa tio kilometer sydväst om Colmar. Schueller odlar närmare tio hektar – däribland den ryktbara, kalkstinna lieu-dit Bildstœcklé, samt grands crus Eichberg och Pfersigberg – vars jordar huvudsakligen är präglade av kalksten och kalkrik lera. Hans stilar svingar vanligtvis en bra bit utanför normen för området. Druvmusterna får jäsa fritt utan påverkan, och ...
Kommentarer
Skicka en kommentar