I glaset: Teusner Albert Shiraz - Barrossa Valley - Australien -08

Restaurangvin.
Från vinstockar mellan 45 och 90 år. Varje dag under jäsningen tas små portioner av juicen ut och över på fat där den slutgiltiga vinen lagras. Här får den ligga 12 timmar och sen förs den tillbaka till jäsningskärlet och ersätts av ny juice. Detta ger bättre integration av fatet i den färdiga produkten. När vinet är färdigjäst lagras det på hogsheads, där 30 % är nya franska fat. Vid 18 månader blir de olika faten klassade och blended. Sen ytterligare 6 månader på fat. Följt av reblending och tappning.

Fantastisk färg som är otroligt mörk. Doften är oerhörd med toner av choklad, kaffe mörka bär, kanel, kryddpeppar ja listan kan fortsätta i oändlighet. Smaken är smekande i gommen med friskhet, perfekta tanniner och toner av vinbär och slånbär. Lång härlig eftersmak. Till rådjur med gräddsås med enbär och svarta vinbärsgelé, klassiskt kanske men gott. 

Utseende 4 - Doft 5 - Smak 8 - Sammanfattning 8 - Totalt 25 (30) 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Provning - Jakob Tennstedt, Château de Béru, Cinque Campi, No Control, Andrea Calek & Vini Conestabile della Staffa

Frank Cornelissen - Etna - Sicilien

Mas Coutelou - Puimisson - Laungedoc