Kinesisk afton med Chien Wang från restaurang Kin Long





En av dom roligaste utmaningarna jag haft, att kombinera traditionella drycker till Kinesisk mat :-)

- Oxbringa med gurksallad( Långkok på 4 timmar serveras som kallskuret. kryddstarkt.)
13 Bernhard Ott Am Berg Grüner Veltliner, Niederösterreich, Österrike

- Sao Mai dumpling 
( innehåller Fläsk, räkor, shitakesvamp, bambuskott och vattenkastanjer)
13 Pascal Bouchard Amand Sauvignon Blanc, Pays D'Oc, Frankrike

-Räkor med Kin Longs "jordnötssmör"
13 Brännland Iscider, Umeå, Sverige

- Tre kopps kyckling( långkok på två timmar med en kopp soja, en kopp risbrännvin och en kopp soja, ingen buljong tillsatt, med ingefära och vitlök. )
10 Niepoort Batuta, Douro, Portugal

- Fisk med en kinesisk surkål( kålen naturlig mjölksyrad )
Scandinavian Spruce Ale, Eskilstuna Ölkultur

- Två gånger i grytan fläsk.( Fläsket kokt först  sedan kyls ner och skärs i tunna skivor och bryns till så den får en lätt krispig yta med chilimarinerade sojabönor som har marinerats i 6 veckor. )
Jerome Saurigny Ange ou Démon, Saint Aubin de Luigné, Loire, Frankrike

- Risdumplings med svart sesamfyllning och vaniljglass.
Plantation Rum Grande Reserve, Barbados

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Provning - Jakob Tennstedt, Château de Béru, Cinque Campi, No Control, Andrea Calek & Vini Conestabile della Staffa

Frank Cornelissen - Etna - Sicilien

Mas Coutelou - Puimisson - Laungedoc