Kinesisk afton med Chien Wang från restaurang Kin Long
En av dom roligaste utmaningarna jag haft, att kombinera traditionella drycker till Kinesisk mat :-)
- Oxbringa med gurksallad( Långkok på 4 timmar serveras som kallskuret. kryddstarkt.)
13 Bernhard Ott Am Berg Grüner Veltliner, Niederösterreich, Österrike
- Sao Mai dumpling
( innehåller Fläsk, räkor, shitakesvamp, bambuskott och vattenkastanjer)
13 Pascal Bouchard Amand Sauvignon Blanc, Pays D'Oc, Frankrike
-Räkor med Kin Longs "jordnötssmör"
13 Brännland Iscider, Umeå, Sverige
- Tre kopps kyckling( långkok på två timmar med en kopp soja, en kopp risbrännvin och en kopp soja, ingen buljong tillsatt, med ingefära och vitlök. )
10 Niepoort Batuta, Douro, Portugal
- Fisk med en kinesisk surkål( kålen naturlig mjölksyrad )
Scandinavian Spruce Ale, Eskilstuna Ölkultur
- Två gånger i grytan fläsk.( Fläsket kokt först sedan kyls ner och skärs i tunna skivor och bryns till så den får en lätt krispig yta med chilimarinerade sojabönor som har marinerats i 6 veckor. )
Jerome Saurigny Ange ou Démon, Saint Aubin de Luigné, Loire, Frankrike
- Risdumplings med svart sesamfyllning och vaniljglass.
Plantation Rum Grande Reserve, Barbados
Kommentarer
Skicka en kommentar