I glaset: La Grange aux Belles Fragile - Chenin Blanc - Aubance - Loire - 12

Det här är ett så kallat "naturvin", ett speciellt vin med massor av charm. Här vill man inte mixtra med några tillsatser och jästen man använder är den som finns naturligt på druvans skall. Alltså så naturligt vi kan komma när det gäller att tillverka vin.

Vinet är ett restaurangvin och ligger på ca 165 kr i inköp.
Doften har toner av gula äpplen och är oerhört rik, lite nässlor kan jag känna också.
Färgen är gyllengul och ser inbjudande ut. Smaken är riktigt generös och inte lika oxiderad som jag trodde den skulle vara, utan där finns en enorm mineralighet nästan lite flintig. Fyllig som tusan, där finns mogna äpplen, harts och toner utav barkskog?

Det här vinet är grymt häftigt och vi serverar det till en terrine på Movitzkyckling med murklor och consomé på kycklingen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Provning - Jakob Tennstedt, Château de Béru, Cinque Campi, No Control, Andrea Calek & Vini Conestabile della Staffa

Frank Cornelissen - Etna - Sicilien

Mas Coutelou - Puimisson - Laungedoc