I glaset: Domaine de la Grand'Cour & Famille Dutraive

Jean-Louis Dutraive har sin egendom i Beaujolais men här har vi druvan Carignan från Minervois i södra Frankrike närmare bestämt Languedoc. Jean-Louis har länge jobbat ekologiskt och använder inga tillsatser när han gör sina viner.
Färgen är ljus och är riktigt inbjudande. Doften är återhållsam och det doftar som en bukett rosor. Smaken är frisk, behaglig med bra syra och frukt, man känner rosorna här igen och vinet är verkligen som att bita i en druva. Rent, läckert och gott. Vad skall man ha vinet till? Jag blir sugen på något som är salt och har syra, tomater, oliver och sardeller. Bruschetta, ta tomater, skär bort fruktköttet och hacka det som blir kvar, kläm ur vattnet och krydda med salt, peppar, vitlök och olivolja. Krossa torkade svarta oliver, garnera med sardeller och persilja. Mums!!
Vinet importeras av vinnatur.se

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Provning - Jakob Tennstedt, Château de Béru, Cinque Campi, No Control, Andrea Calek & Vini Conestabile della Staffa

Frank Cornelissen - Etna - Sicilien

Mas Coutelou - Puimisson - Laungedoc